ترک اعتیاد به موبایل
نوشته شده توسط : nirvana

ترک اعتیاد همیشه برای همه چیز بدی بوده است. در گذشته همیشه مردم به کسانی که معتاد بودند و می خواستند ترک کنند آنها را به جاهایی می بردند که آنها را ترک بدهند ولی امروزه آدمها به گوشی ها هایان معتاد شده اند که این موضوع باعث خطرناک شدن می باشید و بعضی از اوقات باعث اتفاقات ناگوار میشود.ما در این مقاله سعی می کنیم راه های ترک اعتیاد به گوشی را بگوییم

استفاده از تلفن همراه و گشت و گذار در فضای مجازی ، پدیده ای رایج در زندگی های مدرن امروزی است. فضایی که علاوه بر امکان ارتباط از راه دور، شخص را سرگرم کرده و دریچه ای جدید را به رویش باز می کند. جذابیت های این دنیای جدید آنقدر زیاد است که ساعت ها افراد را مشغول و مجذوب  نگه می دارد.حال سوال اینجاست که آیا این ابزار هوشمند با هزاران کارکرد مثبت، می تواند پیامدهای منفی داشته باشد و سبب اعتیاد کاربر گردد؟

یقینا از روزهایی که نام معتاد؛ فقط تداعی کننده مصرف کننده مواد مخدر بود، فاصله زیادی گرفته ایم و این واژه ناخوشایند معنای بسیار گسترده تری پیدا کرده است و در جامعه نوین امروزی، اعتیاد یک نوع بیماری است که دایره بیماری هایش گسترده تر و جامعه آماریش وسیع تر گشته است.

قبل از هر چیز باید به خاطر بسپاریم که اعتیاد یک رفتار ضد اجتماعی نیست، بلکه یک نوعی بیماریست و شخص معتاد نیازمند کمک و درمان.

از آنجا که فرد معتاد همواره منکر رفتار خود می باشد و معتقد است که به تکرار رفتاری عادت دارد و معتاد نیست، لازم

می دانم که بگویم عادت: رفتاریست که با آگاهی و انتخاب همراه بوده و شخص هر زمان که اراده کند، می تواند دست از عادت خود بردارد. ولی در اعتیاد: فرد اراده خود را از دست داده و علیرغم آگاهی از پیامدهای زیان بار آن رفتار، نسبت به تکرار آن اقدام می کند.

اعتیاد به فضای مجازی عوارضی همچون اضطراب، اختلال در خواب و خوراک، عدم تمرکز، افسردگی، تنهایی، استرس و ... به همراه دارد که اگر شخص به موقع درمان نشود و نسبت به کنترل رفتار خود اقدام نکند، اثرات جبران ناپذیری به سلامت فردی و زندگی اجتماعی خود وارد می کند.

برای درمان اعتیاد به فضای مجازی، لازم است تا کاربر، هر چه سریعتر از میزان حضور خود در فضای مجازی بکاهد؛ که در اینجا راهکارهایی بیان شده است:

 

محدودیت کار با تلفن همراه

 

اولین و مهمترین گام برای ترک اعتیاد، تدوین برنامه مشخص برای استفاده از  تلفن همراه است. با برنامه ریزی قابل اجرا برای کار با گوشی در موارد غیر ضروری، استفاده از آن را محدود کنید مثلا هنگام تماشای فیلم یا غذا خوردن از گوشی استفاده نکنید.

 

همواره نسبت به احساستان هشیار باشید

 

استفاده از تلفن همراه در زمان خستگی، ناراحتی و هیجان زیاد، فکر مناسبی نمی باشد. سعی کنید کنترل احساساتتان را در دست بگیرید و با توجه به روحیات خود، کار مناسب مانند ورزش یا پیاده روی و .... را جایگزین استفاده هیجانی از تلفن همراه کنید.

 

جانشین مناسب برای تلفن همراه پیدا کنید

 

بهترین روش برای ترک اعتیاد به تلفن همراه، انتخاب جایگزین مناسب برای آن است. البته این انتخاب باید کاملا با روحیات شما سازگاری داشته و از جذابیت های لازم برای مشغول نگه داشتن شما برخوردار باشد. مثلا دیدن فیلم، ورزش گروهی، سفر، کتابخوانی و ...

 

تلفن همراه خود را در حالت (Silent) بی صدا قرار دهید

 

اگر کوچکترین صدا از سوی تلفن همراه، شما را به استفاده طولانی مدت از آن ترغیب می کند، بی صدا کردن  گوشی یک راهکار مناسب برای کنترل این وضعیت می باشد. بی صدا کردن موبایل کمک می کند تا از هشدارها و پیام ها بی خبر بمانید و در زمانی که قرار است از گوشی دور باشید؛ به سراغ آن نروید.

 

تلفن همراه را دور از دسترس خود قرار دهید

 

دور بودن از تلفن همراه هوشمند در طول شبانه روز، می تواند کمک شایانی به شما در ترک اعتیاد تان کند. مثلا با قرار دادن گوشی در اتاق یا کیف دستی، احتمال این که کمتر به سراغ گوشی بروید، بیشتر می شود؛ چرا که دسترسی به آن با زحمت بیشتری همراه است.

 

گول زدن ممنوع

 

ممکن است جزء آن دسته از افرادی باشید که فکر می کنید، استفاده بیش از حد از تلفن همراه هیچ ضرری به شما نمی رساند و با این حرف ها خود را گول زده و ساعتها با گوشی مشغول باشید.در صورتی که چنین نیست و ضررهای جبران ناپذیر اعتیاد به تلفن همراه بسیار خطرناک می باشد. بهتر است همین الان تصمیم بگیرید که چند ساعت به سراغ گوشی نرفته و این تصمیم را اجرایی کنید.

 

به مسافرت بروید

 

کم نیستند کسانی که در مسافرت نیز با گوشی های هوشمند خود، همواره با گرفتن عکس و فیلم به ثبت خاطره می پردازند و با برنامه های گوشی موبایل خود را سرگرم می کنند و لذت بردن از طبیعت را بلد نیستند. با این حال اگر تصمیم جدی به ترک اعتیاد خود دارید، سفر به طبیعت بسیار راهکار مناسبی خواهد بود. چرا که به طور ناخودآگاه ذهن به سمت مکان جدید گرایش پیدا کرده و از وابستگی های قبلی دور می شود.

 

ورزش کنید

 

ورزش، همواره به عنوان یک راهکار مناسب برای ترک هر نوع اعتیاد مناسب می باشد. اگر ورزش کردن را سبک زندگی خود قرار دهید علاوه بر این که باعث سلامتی شما می گردد، در ترک سریعتر اعتیادتان نیز کمک شایانی می کند. اگر حداقل یک ساعت از روز را به ورزش اختصاص دهید، سرحال تر و شاداب تر خواهید شد و این دوری از تلفن همراه برای سلامت روانتان نیز بسیار مناسب است.

 

پاک کردن اپلیکیشن های اعتیاد آور

 

امروزه وجود اپلیکیشن های جذابی مانند تلگرام، اینستاگرام ، فیس بوک و... ساعت های زیادی از وقت افراد را به خود اختصاص داده و کاربران بدون آن که متوجه گذران وقت شوند، ساعت ها در آن پرسه می زنند.

شما بهتر از هرکس دیگری خود را می شناسید و می دانید که کدام برنامه در تلفن همراهتان، موجب کشیده شدن شما به سمت گوشی می شود . بنابراین با حذف آن گامی موثر در راه ترک اعتیاد بردارید.

 

ناخوشایند کردن تجربه استفاده از تلفن همراه

 

برای این کار بهتر است لذت استفاده از تلفن همراه را برای خود کم کنید، مثلا با قرار دادن تلفن خود روی حالت سیاه و سفید؛ لذت استفاده از آن را کاهش داده تا کمتر به سراغ گوشی بروید.

علاوه براین اپلیکیشن های مخصوصی وجود دارد که به شما در صورت استفاده بیش از حد از تلفن همراه اخطار می دهد و شما را نسبت به دفعات استفاده از موبایل هوشیار می کند. با نصب این اپلیکیشن ها، کم کم دفعات استفاده از تلفن همراه را کاهش دهید.

 ترک اعتیاد به موبایل و فضای مجازی به معنای کنار گذاشتن کامل این وسیله نیست، چرا که در دنیای امروز، ترک کامل این وسیله غیر ممکن و بی مورد است. بلکه لازم است که کاربران با بالا بردن سواد دیجیتالی، نسبت به استفاده درست از این وسیله اقدام کنند.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز





:: برچسب‌ها: اعتیاد به گوشی , اعتیاد به تکنولوژی , گوشی هوشمند , تلفن همراه , رندباز ,
:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 مرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: